Zelenina do polévky
Strana 1 z 1
Zelenina do polévky
Nepoužívám různé kostky na zlepšení polévek ale dělám si zeleninu sama a každý rok ji spotřebuji. Je to zelenina, kterou přidáte do jakékoliv polévky a je to báječná chuť a každý se ptá co je to za kostku a já s hrdostí řeknu, že moje zeleninka. je to recept od bulhara a mám jej už asi 12 let a sami zkuste a uvidíte, že to není těžké a máte na rok pokoj. Stačí třeba napoprvé z poloviční dávky.
90 dkg mrkve
90 dkg celeru
90 dkg kapusty
60 dkg petržele
50 dkg kedluben
50 dkg květáku
25 dkg pórku (případně cibule)
50 dkg červené papriky kapie
10 listů celeru
10 dkg zelené petrželky nasekat
Všechno postrouhám na hrubém struhadle, přidám 50 dkg soli, 60 dkg oleje a dusím 15-25 minut. Pak dám do skleniček (nejlépe od výživy) a steriluji 15 minut na 85°C. Dám po vychladnutí do sklepa. Používám do každé polévky a beru čistou lžičkou ( pokud nespotřebujete, tak stačí do lednice.) Zkuste a třeba bude chutnat!
90 dkg mrkve
90 dkg celeru
90 dkg kapusty
60 dkg petržele
50 dkg kedluben
50 dkg květáku
25 dkg pórku (případně cibule)
50 dkg červené papriky kapie
10 listů celeru
10 dkg zelené petrželky nasekat
Všechno postrouhám na hrubém struhadle, přidám 50 dkg soli, 60 dkg oleje a dusím 15-25 minut. Pak dám do skleniček (nejlépe od výživy) a steriluji 15 minut na 85°C. Dám po vychladnutí do sklepa. Používám do každé polévky a beru čistou lžičkou ( pokud nespotřebujete, tak stačí do lednice.) Zkuste a třeba bude chutnat!
Lvice.eva- Poèet pøíspìvkù : 75
Join date : 04. 04. 16
Re: Zelenina do polévky
Mrkev, celer, petržel ukládáme do vrstvy štěru, na zem, ve sklepě v rod. domku. Nať pořád dorůstá, vydržela by do jara, ale ...... sežereme ji !!!
Lvice.eva- Poèet pøíspìvkù : 75
Join date : 04. 04. 16
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
|
|