Pečené klokaní maso
2 posters
Strana 1 z 1
Pečené klokaní maso
Psal jsem tady kdysi o klokanovi, že jsme dostali a .....???
Tak jsem dostal i od toho chovatele recepísek a hned jak se vrátíme, spáchám tu dobrotu!!
Tak maso klokaní, nebo krůtí, kupujeme krůtí stehna a nebo křídla.
Koření na divočinu:
10 kuliček nového koř.
7 bobkáčů,
20 kul. celého, černého pepře
4 hřebíčky
20 dkg špeku na kostičky
1 l kvalitního, červeného vína, vrchovatou lžíci soli, dávám mořskou, dvě lžíce pískového cukru.
Zeleninu - celer, mrkev, petržel!, ne pastyňák, cibuli na kolečka - všechno nastrouhat na hrubém struhadle,
1 l vody.
Tento macerát, asi dva litry, je asi na 2 kg masa,
Všechny tyto ingredience do kastrolu, bez masa, a přivést k varu, asi jen 2 min. povařit, nechat vychladnout, maso do skleněného a nebo kameninového hlubokého pekáčku a na 5 dnů do chladničky, přikrýt!
Potom z macerátu slít jen asi polovinu tekutiny, nechat bokem, do pekáčku přidat 2 vrchovaté lžíce sádla, přikrýt a na hodinu do trouby na 150 C.
Po hodině odkrýt, zkontrolovat kolik tekutiny, když tak podlít a už odkryté péci na 180 C až do změknutí a zčervenání kůrčičky.
Toto lze udělat i s vepřovým, hovězím....pak falešná svíčková..., divočina.
Po upečení vyndat maso, macerát přecedit, zahustit zakysanou smetanou(2 kelímky), dochutit, přikyselit citronem, přisladit, jak kdo má rád a ......mňááááám.....
S knedlíkama domácíma....
Tak jsem dostal i od toho chovatele recepísek a hned jak se vrátíme, spáchám tu dobrotu!!
Tak maso klokaní, nebo krůtí, kupujeme krůtí stehna a nebo křídla.
Koření na divočinu:
10 kuliček nového koř.
7 bobkáčů,
20 kul. celého, černého pepře
4 hřebíčky
20 dkg špeku na kostičky
1 l kvalitního, červeného vína, vrchovatou lžíci soli, dávám mořskou, dvě lžíce pískového cukru.
Zeleninu - celer, mrkev, petržel!, ne pastyňák, cibuli na kolečka - všechno nastrouhat na hrubém struhadle,
1 l vody.
Tento macerát, asi dva litry, je asi na 2 kg masa,
Všechny tyto ingredience do kastrolu, bez masa, a přivést k varu, asi jen 2 min. povařit, nechat vychladnout, maso do skleněného a nebo kameninového hlubokého pekáčku a na 5 dnů do chladničky, přikrýt!
Potom z macerátu slít jen asi polovinu tekutiny, nechat bokem, do pekáčku přidat 2 vrchovaté lžíce sádla, přikrýt a na hodinu do trouby na 150 C.
Po hodině odkrýt, zkontrolovat kolik tekutiny, když tak podlít a už odkryté péci na 180 C až do změknutí a zčervenání kůrčičky.
Toto lze udělat i s vepřovým, hovězím....pak falešná svíčková..., divočina.
Po upečení vyndat maso, macerát přecedit, zahustit zakysanou smetanou(2 kelímky), dochutit, přikyselit citronem, přisladit, jak kdo má rád a ......mňááááám.....
S knedlíkama domácíma....
Majkl2- Poèet pøíspìvkù : 74
Join date : 02. 05. 16
Re: Pečené klokaní maso
.....a nebo toto vše urychlit, nenechávat macerovat v chladničce.... Jen maso do pekáče, zalít, nandat ingredience a péci...
Majkl2- Poèet pøíspìvkù : 74
Join date : 02. 05. 16
Re: Pečené klokaní maso
já klokana jedla...bylo to dobré, ale nějak jsem viděla toho klokana...hlava ví...ale :-) a krůta mi vyloženě nechutná...jedla jsem to na spoustu způsobů, abych nevynechala a dala šanci, ale prostě nechutná...ještě v nějaké minutkové směsi, ale to už si dám rovnou kuřecí..
přišla jsem na to, že úplně nej je prostě svíčková - a tak si jí holt nemůžu dát denně - neb nekradu :-) ale když si chci pochutnat...
přišla jsem na to, že úplně nej je prostě svíčková - a tak si jí holt nemůžu dát denně - neb nekradu :-) ale když si chci pochutnat...
Lvice.eva- Poèet pøíspìvkù : 75
Join date : 04. 04. 16
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru