Jídla vařená v páře
3 posters
Strana 1 z 1
Jídla vařená v páře
Potraviny vařené v páře si zachovají hodně ze své chuti, takže solit někdy není vůbec potřeba. Mám to vyzkoušené na bramborách. Nesolená brambora uvařená ve vodě je naprosto hnusná (určitě se to všem aspoň jednou stalo, že jste zapomněli osolit brambory :-D ), ale když ji uvaříš v páře, dá se v pohodě jíst bez soli a je to chutné. Já s mým vysokým tlakem tohle vítám.
Majkl2- Poèet pøíspìvkù : 74
Join date : 02. 05. 16
Re: Jídla vařená v páře
Jen tak na okraj-v parním hrnci se nic nemastí, protože by omastek stejně stekl do odkapávací misky, Kdo chce mastit, tak pokape jídlo na talíři rozpuštěným máslem, nebo prostě položí plátek čerstvého másla.Maso pustí většinu tuku a ten odkape do misky.Zeleninu ani brambory nesolím, vůbec to není potřeba, jen posolím maličko maso.Může se i dávat rovnou koření nebo bylinky.Já jsem moc spokojený a hlavně překvapený, jak je z toho všechno chuťově jiné, než při běžném vaření.Pravda-řízek se v tom neudělá, ale přírodní plátek masa je prima.
Majkl2- Poèet pøíspìvkù : 74
Join date : 02. 05. 16
Re: Jídla vařená v páře
A nedělá to bordel, jako ta pára z toho, aby nebyla plesnivá kuchyň?
Lvice.eva- Poèet pøíspìvkù : 75
Join date : 04. 04. 16
Re: Jídla vařená v páře
Nedokážu to posoudit vůči klasickému vaření, ale když vařím, tak té páry mám poměrně dost. Nehledě na to, že v tom parním hrnci ty nádoby dosedají přímo na sebe, tudíž ta pára (podle mě) nemá kam přesně unikat. Ale "v akci" jsem hrnec neviděl, tak těžko mohu soudit.
Majkl2- Poèet pøíspìvkù : 74
Join date : 02. 05. 16
Re: Jídla vařená v páře
Pára uniká vrchem-dna u všech nádob jsou s dírkama a nahoře jsou taky dva otvory,kdyby pára neunikala, tak by to bouchlo, musí někam unikat.Ale není jí zase tolik a vaří se v tom celkem krátce.Chce to umístit hrnec tak, aby nad ním nic nebylo, co by mohlo navlhnout.
serafapetra- Poèet pøíspìvkù : 15
Join date : 04. 04. 16
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
|
|