Zítra bude slovenská kuchyně
2 posters
Strana 1 z 1
Zítra bude slovenská kuchyně
....u nás bude zítra slovenská kuchyně. :-)) Koupila jsem v neděli na farmářských trzích bryndzu, tak budou dnes halušky. Přemýšlím, že bych místo špeku osmahla na teflonce kvalitní šunku nakrájenou na kostičky jen s troškou oleje. Chuť by měla být podobná, akorát to nebude tak mastné.
Ale to mi řekněte......může mít brynza tak rozdílnou kvalitu ??? Nedávno jsem ji koupila ve zdravé výživě, byla hodně mokrá a šíleně chutnala po skopovém - skoro jako kozí sýr (ten jsem ochutnala jen jednou, prostě to nemůžu). Musela jsem to "naředit" měkkým tvarohem. :-[ Teď mám krásně drobivou a fakt chutnou, ta skopovina tam není téměř cítit.
Ale to mi řekněte......může mít brynza tak rozdílnou kvalitu ??? Nedávno jsem ji koupila ve zdravé výživě, byla hodně mokrá a šíleně chutnala po skopovém - skoro jako kozí sýr (ten jsem ochutnala jen jednou, prostě to nemůžu). Musela jsem to "naředit" měkkým tvarohem. :-[ Teď mám krásně drobivou a fakt chutnou, ta skopovina tam není téměř cítit.
Lvice.eva- Poèet pøíspìvkù : 75
Join date : 04. 04. 16
Re: Zítra bude slovenská kuchyně
S uzeným je dělám taky, ale to se prý po slovensky jmenuje "strapačky" a přidávám tam kysané zelí.
Ty klasické halušky s bryndzou se mají polít vyškvařeným sádlem i s kostičkama toho špeku, tak jsem to udělal dietnějí s tou šunkou. Měla tam paní prodavačka u toho stánku i pravou domácí slaninku, vypadalo to moc lákavě, ale odolal jsem. Fakt chci přes to léto trochu shodit a jíst střídmě.
Ty klasické halušky s bryndzou se mají polít vyškvařeným sádlem i s kostičkama toho špeku, tak jsem to udělal dietnějí s tou šunkou. Měla tam paní prodavačka u toho stánku i pravou domácí slaninku, vypadalo to moc lákavě, ale odolal jsem. Fakt chci přes to léto trochu shodit a jíst střídmě.
Majkl2- Poèet pøíspìvkù : 74
Join date : 02. 05. 16
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
|
|